Какви са основните ползи?

Пу-ер чаят е известен с многобройните си благоприятни ползи още от древността. Пълният списък с ползите едва ли може да се изброи в няколко десетки точки, тъй като изследванията върху въздействието при хората, продължава и до днес. MYTEA.BG има за цел да популяризира Пу-ер чая в България и да доставя възможно най-чистата суровина на ниска цена, за да може всеки да опита от това чудо на природата, идващо от далечен Китай. Ние силно се надяваме Пу-ер чаят да стане неразделна част от вашето ежедневие и да го консумирате с удоволствие всеки ден. Бъдете по-здрави, по-енергични и жизнени, в по-добра форма с всяка изпита чаша чай!

Списък с основните ползи

 1. По-добрата алтернатива на кафето

  Много хора консумират кафе рано сутрин или следобед, но проучвания показват, че Пу-ер чаят може да свърши по-добра работа от кафето по отношение на това да ви “събуди” и държи фокусирани през деня. Пу-ер чаят съдържа само 37 милиграма кофеин в сравнение с черния чай, който съдържа 86 милиграма, а пък кафето от своя страна съдържа средно около 200 милиграма. Дори и с по-малко кофеин, потребителите на Пу-ер чая, които са направили “превключването” от кафе към чай, споделят че често се чувстват по-фокусирани и не изпитват следобедния “кофеинов краш”, и едва ли биха се върнали отново към кафето.

 2. Намалява холестерола

  Нови проучвания с Пу-ер чая разкриват съдържанието на малки дози ловастин, което е естествено лекарство, използващо се в медицината за понижение на холестерола. Тази субстанция се образува в следствие на пост-ферментацията на чая, като отново е важно да се отбележи, че Пу-ер чаят е единствения по рода си такъв, който преминава през процес на “отлежаване”, изразяващ се в дълът период на стареене на листата в среда с високо ниво на влажност. Допълнителни проучвания показват, че подходящи дози Пу-ер чай водят до намаляване на лошия холестерол (LDL) и увеличаване на добрия холестерол (HDL). Има също и сведения за продължителна употреба на Пу-ер чай, в резултат на което, се наблюдава спад в инсулиновите нива с близо 100 единици. Моля консултирайте се с вашия лекар, ако страдате от висок холестерол, тъй като употребата на всеки продукт в естествена или изкуствена форма, като лекарствено средство, не е за препоръчване и крие риск за вашето здраве без медицински контрол.

 3. Пречистване и детоксикация

  Много храни от нашето меню, дори и здравословни такива, съдържат киселини и други свободни радикали, които се наслагват в кръвообръщението с течение на времето. В следствие на това, тялото се нуждае от естествени начини за справяне със свободните радикали, като един от тези начини е редовната консумация на Пу-ер чай. Богатото съдържание на микроорганизми и уникални прости захари, които се съдържат в Пу-ер чая, породени от процеса на пост-ферментация, е доказано че атакуват токсините в кръвта и ги извеждат от организма, като по този начин се чувствате свежи и заредени с енергия.

 4. Премахва лошия дъх

  Пу-ер чаят не може да замести миенето на зъбите с четка и използването на вода за уста, но консумацията му допринася за справянето с лошия дъх. Лошият дъх най-често се причинява от гъбички и бактерии, които се прикрепят към зъбите, небцето и езика и са причинени от храната, която консумираме. Комбинацията от фито-химикали и микроорганизми, съдържащи се в Пу-ея чая действат срещу бактериите, като подобряват цялостната устна хигиена и предпазват от бъдеща поява на лош дъх.

 5. Спомага за по-добро храносмилане

  Храната се разгражда в храносмилателния тракт с помощта на киселини и бактерии. Микроорганизмите които се съдържат в Пу-ер чая увеличават броя на доброкачествените бактерии в стомаха и червата, с което се подобрява храносмилането. Поради тази причина, консумирането на Пу-ер чай след хранене, и особено в случаите когато менюто е обилно, допринася за по-добро храносмилане.

 6. Ускорява метаболизма и гори мазнините

  Важно е да се отбележи, че Пу-ер чаят не е някакво чудо на чудесата или магическо средство за отслабване. Да, многобройните му положителни ефекти върху здравето на човека, го причисляват към групата на вълшебните дарове от природата, но като всяко едно нещо, за да усетите максимален резултат се изисква постоянство и правилна употреба. Може да разгледате нашата секция За продукта, ако още не сте го направили, както и често задаваните въпроси. Тъй като повечето от нашите клиенти използват чая с цел отслабване, към всяка поръчка даваме подробни указания за употреба, за да може да извлечете максимума от продукта спрямо вашата конкретна цел. Това което може да очаквате от редовния прием на Пу-ер чая, който предлагаме, е постепенно увеличаване на вашата енергия, цялостно подобрение във вашето здраве и настроение, и не на последно място плавно и здравословно отслабване. В проучване проведено във Франция и направено с участието на 20 жени и мъже, на възраст между 20 и 60 години, се наблюдава отслабване най-често в рамките на 2 до 5 килограма за период от 2 месеца и 5 до 10 килограма за период от 3 до 4 месеца. Постигането на максимални резултати зависи от следването на правилен хранителен режим и тренировъчна програма или минимум увеличена физическа активност. Насоки относно диета, тренировки и начин на употреба даваме заедно с всяка кутия, която си закупите от нас. Важно е да консумирате чая 30-60 минути само след хранене като пиете от 1 до 4 чаши на ден в зависимост от вашите цели.

 7. Намалява стреса и спомага за по-добър сън

  Въпреки че Пу-ер чаят съдържа кофеин, изглежда странно, но всъщност спомага и за по-добрия сън. Като изключим кофеина, който е едно от веществата, макар и в малки количества, Пу-ер чаят също съдържа микроорганизми, фито-химикали, гама аминомаслена киселина (GABA) и теанин, които са с доказано действие за намаляване на нивата на стрес, както и увеличава на продукцията на естествения мелатонин в мозъка, отговорен за по-добро настроение и подобряване на съня.

 8. Засилва имунитета

  Подобно на повечето чайове, Пу-ер чаят съдържа антиоксидантни и има противовъзпалителни и антисептични свойства. Антиоксидантите са естествени фито-химикали, които помагат на тялото да се пребори със свободните радикали и по този начин се намалява риска от болести и заразата от вируси. Антиоксидантите се съдържат в пъти по-големи количества в сравнение с останалите чайове, поради дългия процес на ферментиране на чая преди пресоването му на блокчета или пити.

 9. Противовъзпалително и антисептично действие

  Пу-ер чаят е с доказани многобройни противовъзпалителни и анти-септични действия. Някои от тях включват борба и превенция на артрит и артериосклероза. Още едно от веществата, съдържащи се в Пу-ер чая е теофилин, който е всъщност е активно вещество в повечето медикаменти, използвани за лечението на астма и дихателни проблеми. Поради тази причина, редовната употреба на Пу-ер чай, помага и на хора, страдащи от астма или такива които имат дихателни проблеми.

 10. Подобрява сърдечната дейност и кръвообръщението

  Проучване направено от Калифорнийския университет, Лос Анжелис, заключава че консумирането на три чаши Пу-ер чай дневно, води до 21 % по-малък риск от запушването на артерии. Това е доста вълнуваща новина в съвременната медицина, тъй като вероятността от запушване на артериите се увеличава драстично за хората с вродени или наследствени заболявания, както и за повечето хора в напреднала възраст след 55-60 години. Пу-ер чаят е идеалното средство, което ще ви помага винаги да бъдете в крепко здраве, освен че ще се грижи да бъдете и в топ форма.

 11. Намалява риска от диабет

  Редовната употреба на Пу-ер чай нормализира кръвната захар, инсулина и липидните нива в тялото. Той действа превантивно, но и помага за лекуването на диабет от Тип 1 и Тип 2. Ако сте застрашени от диабет или ако консумирате храни и напитки с високо съдържание на глюкоза, то пиенето на Пу-ер чай ще Ви помогне да нормализирате вашата кръвна захар и да се преборите с риска от диабет. Ако пък вече имате диабет, със сигурност Пу-ер чаят ще Ви помогне да се чувствате по-добре и ще облекчи вашето състояние. Затова включването на Пу-ер чай във вашето ежедневие е горещо препоръчително, за да имате стабилни нива на кръвната захар.

 12. Предпазва от рак и ракови образувания

  Пу-ер чаят е наситен със силни антиоксиданти, които ви предпазват от рак. Проучвания доказват, че редовната консумация на този чай, ефективно се бори с формирането на свободни радикали в организма. Именно свободните радикали разрушават клетките, което води до рак. Тези свободни радикали нарушават клетъчното ДНК и спират тяхната способност да се регенерират. Силните антиоксиданти в Пу-ер чая се борят със свободните радикали и спомагат клетките да продължат със своите естествени жизнени функции. Ако сте предразположени към рак, поради нездравословен начин на живот или медицинска история на член от семейството, редовната употреба на Пу-ер чай ще ви предпази от всякакви форми на рак.

Готови ли сте за ново начало?

Редовната консумация на Пу-ер чай може само и единствено да ви помогне, независимо какви са вашите цели. Докоснете се до магията на тази древна напитка като поръчате своята кутия днес. Ревюта на малка част от нашите клиенти са поместени на началната страница. Разгледайте и секцията с въпроси, ако имате такива, или се свържете с нас веднага.